Üdvözöljük a BRICK-ZALA KFT weblapján!

 

Köszönjük, hogy időt szakít honlapunk megtekintésére, reméljük, hogy sok hasznos információt tudhat meg az általunk forgalmazott termékekről,  akcióinkról. Jó böngészést kívánunk, reméljük, hogy legközelebb, mint vásárlót személyesen üdvözölhetjük.

 

 

 

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kaszaházi u. 53.

Telefon: 30/3029-385  -  E-mail: info@brickzala.hu, uzlet@brickzala.hu

 

Nyitvatartás: H-P 7.30 - 16.30 és SZ 8.00 - 12.00

 

 

 

Minden, amit tudnod kell az új OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSRÓL

Segítünk, hogy senkit ne érjenek meglepetések! Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a 2024. július 1-től igénybe vehető otthonfelújítási támogatással kapcsolatban, hogy megkönnyítsük az eligazodást.

KISOKOS a 2024-es otthonfelújítási pályázathoz 

A 2024. július elsején nyíló, energetikai korszerűsítést célzó pályázati lehetőség sokak számára nyújt segítséget családi házuk modernizálásához, nem utolsó sorban a rezsiszámlák érezhető csökkentéséhez.

A maximum 3,5 millió forintos támogatás elnyerésének feltételeiről egyre több információ érkezik, ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy könnyebbé tegyük az eligazodást a témában.

MIRE IGÉNYELHETŐ A TÁMOGATÁS? 

A hozzájárulásra mindazok lehetnek jogosultak, akik 1991 előtt épült, egy- vagy többlakásos családi ház tulajdonosai és az épület külső hőszigetelő elemei, nyílászárói, használati melegvíz-rendszere vagy gázfűtéses rendszere (magas hatásfokú kazán, kéménybéléssel és hőleadókkal együtt) felújítandó.

Fontos, hogy az energetikai korszerűsítéssel legalább 30%-kal kevesebb energiafelhasználást, tehát fogyasztást szükséges elérni a támogatás elnyeréséhez. Ehhez viszont akár több épületelemet is felújíthatunk. Ahhoz, hogy saját ingatlanunk esetében milyen munkálat elvégzésével érjük el leggyorsabban az elvárt csökkenést, érdemes energetikai szakember véleményét kérni, akik nem csak a szükséges méréseket tudják elvégezni, de a várható költségekkel kapcsolatban is biztosíthatnak hasznos tanácsokat. 

Az Brick-Zala Kft. építőanyag-szakkereskedésnél, a MATERIX hálózat tagjaként akár nyílászáró, akár homlokzati- vagy tetőszigetelés, akár fűtési rendszerelemekre van szükség, A-Z-ig mindent megtalál! Kérje ajánlatunkat az alábbi linkre kattintva!

 

 

MILYEN MÉRTÉKŰ TÁMOGATÁSRA PÁLYÁZHAT?

Az otthonfelújítási pályázat keretein belül összesen 7 millió forint kerülhet elszámolásra, mely 6 millió forint kamatmentes hitelből és 1 millió forint önerőből áll össze. A felvett hitelből a magyar állam 2,5 millió és 3,5 millió forint között biztosít vissza nem térítendő hozzájárulást, attól függően, hogy a családi ház az ország melyik járásában található. A hitel fennmaradó, visszatérítendő részét 12 év alatt szükséges a kedvezményes feltételek mellett visszafizetni. A támogatást az MFB Bank Plusz pontokon igényelhető meg 2024. július 1-tőlAz otthonfelújítási program hivatalos felülete erre a linkre kattintva elérhető. 

Pályázati felhívás

 

Térképünk segítségével könnyen meghatározható az adott járásban igényelhető támogatás maximális mértéke:

 

 

Milyen munkálatok számolhatók el?

  • A külső falak és a födém hőszigetelése, akár polisztirolhabbal (EPS, XPS), akár kőzetgyapottal. 
  • Ablakok és ajtók cseréje korszerű (műanyag és fa, akár tetőablak is) típusokra.
  • Használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése (de csak más korszerűsítési munkálatokkal kombinálva).
  • Fűtéskorszerűsítés, akár kondenzációs kazánnal, akár levegő-víz hőszivattyúval, radiátorok, fűtőcsövek cseréjével, melegvíz-puffertartállyal, korszerű szabályozó rendszerrel.
  • Az energetikai korszerűsítéssel járó munkák helyreállítása, például a kicserélt ablakok nyomán levert vakolat, megsérült festés javítása.

Korlátozás ugyanakkor, hogy a gázkazánok támogatására összességében a teljes keret szúk ötödét (20 milliárd forintot) szabad fordítani, és csak az év végéig lehet ilyenekre pályázni. 

Milyen vállalkozókat bízhatok meg?

Regisztráltakat, akik szerepelnek az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Kivitelezői (szállítói) Regisztrációs listán illetve a Tanácsadói Regisztrációs listán.  

Hogyan pályázhatok?

Azoknál a bankoknál kell igényelni a támogatott hitelt, amelyek szerződést kötöttek az MFB Zrt.-vel, és van náluk Lakossági MFB Pont Plusz-fiók. Két ilyen van: az MBH és az OTP Bank.

Milyen egyéb feltételnek kell még megfelelni?

Többek között tájékoztatási kötelezettség is van. A nyertes pályázóknak így tájékoztató matricát kell elhelyezniük a helyszínen, mindenki által jól látható helyen, és az állagmegóvásáról is gondoskodva tartósan kint tartani. 

 

ÚJÍTSA FEL VELÜNK!

Régóta várta ezt a lehetőséget, mert időszerűvé vált otthona korszerűsítése?

A MATERIX országos hálózatának szakkereskedéseiben megismerheti a legújabb technológiákkal gyártott építőanyagokat, így könnyebb és gyorsabb is lesz megtalálni a projekthez szükséges legjobb választást! Mindemellett minden barkácseszközt is beszerezhet nálunk, amik nem hiányozhatnak egy felújításról, illetve igény esetén hasznos tanácsokat is adunk az anyagok teljesítményével és alkalmazásával kapcsolatban, hiszen… 

EGYÜTT ÉPÍTÜNK.